Recull d'imatges de tots els anys que fa que treballo en periodisme.

20 anys de fotoperiodisme a Mallorca

Pel mes de setembre de 2016 va fer vint anys que vaig començar a fer feina a la delegació d’Inca del Diario de Mallorca i me va passar pel cap fer un recull de les fotos que he anat publicant durant aquests anys. Ho he anat recopilant a un compte d’Instagram perquè m’era fàcil i podia actualitzar des de qualsevol lloc. Ara però, que he tornat a posar en marxa aquesta web. Aniré penjant també les fotos d’Instagram aquí, el compte ja va per les 70 fotografies, així que potser tardaré un poc a poc i bona lletra però totes també estaran aquí.

Maria Antònia Munar a Sineu

Si algú, durant molts dels 20 anys que duc al diari, ens ha regalat fotos ha estat Ella. Maria Antònia Munar, serà un personatge recurrent (com Matas) perquè la història recent de Mallorca no s'entén sense aquesta parella. Aquí la teniu, desembre de l'any 2000, a la fira de Sant Tomas de Sineu.

Joan Mas

Després dels polítics avui toca recordar la primera vegada que vaig anar a fer fotos a La Patrona. La sort del principiant me va dur a pujar just al balcó que quedava damunt les tropes cristianes. El que feia de Joan Mas se va aturar ben davall jo i me va regalar aquesta imatge. Mai més he pujat a un balcó per fotografiar la festa.

Polítics del PP

La política sempre ens ha donat bons moments i bones imatges. No record de quan és aquesta però supòs que de la legislatura 2003-2007, sé que és a Campos. Jose Maria Rodrígjez, Andreu Prohens, Jaume Matas i Joan Fageda. A que acollona veure'ls tan contents?. I darrera que se veu un troset de cap juraria que és el de Rodrigo de Santos.

Jamelia i Tiziano Ferro

Concert de Guns'n'Roses

Quan fa uns anys va venir Guns'n'Roses (o lo que quedava d'ells) hi havia més espectacle abaix que dalt de l'escenari.

Camells a Massanella

Aquesta imatge podria correspondre a la categoria: Grans idees de negoci a Mallorca. Això és de l'any 1.998, algú va pensar que el Massanella era El Teide i considerava que s'hi podien fer excursions en camell. Un any després les llogaran per fer la desfilada de Reis a Inca. Per sort, els animals se'n tornaren a un clima més amable amb ells.

Petros Markaris

Sant Antoni a Artà

Artà. Jovenalla, herbes, bauxa i trull.

Sant Antoni a Sa Pobla

Sa Pobla. Foc, fum, llum i espectacle.

Arribada de l'Euro

Fa 15 anys pel gener varem conèixer l'Euro. Aquí teniu una botiguera de Moscari, si no vaig errat, mostrant el cartellet amb els preus amb pessetes i la nova moneda.

Inseminador de porcs.

Inseminador de porcs (segona foto)

Aquí el moment en que s'insemina la truja.

Sant Antoni a Manacor

Manacor. Primer ball davant l'ajuntament. Dimonis, Sant Antoni i molta gent amb ganes de gresca. Això era 2006 o 2007.

Beneïdes de Muro.

Muro i les seves beneïdes. Carrosses, disfresses, cavalls i xots.

Bombers al Dijous Bo

La fira del Dijous Bo no ha estat exempta de protestes. En record una contra l'autopista Inca-Manacor del temps de Matas i la de la foto. Any 2012, els bombers del Consell protestaven pacificament per protegir les seves condicions laborals i l'anterior president del Govern va tenir tanta por que va fer blindar Inca per la Guàrdia Civil. Una cosa que es va convertir en habitual cada vegada que surtia de Ciutat. Més envant tornarem a aquest president del Govern Balear.

Aznar a El Corte Inglés

Inauguració del passeig marítim d'Alcúdia

Als polítics sempre les ha agradat inaugurar coses i si estan properes unes eleccions més. Algunes vegades han fet tanta via que encara hi havia obrers treballant i ells ja tallaven la cinta. A la imatge Jaume Matas i Miquel Ramis inauguren el passeig marítim d'Alcúdia mentres un obrer acaba de col·locar un vidre. L'original és un negatiu al que el temps no ha tractat massa bé.

Ple de Muro per aprovar el golf de Son Bosc.

Ara que el TSJB ha tomat definitivament el golf de Son Bosc, no està de més recordar imatges com aquesta. El ple de Muro del gener de 2007 i els enfrontaments entre defensors i detractors del camp del golf.

Jaume Matas i els raors

L'estiu de l'any 2006 en Jaume Matas encara organitzava berenars amb els mitjans on presumia de les seves captures. A l'imatge braveja de raors i el que més crida l'atenció és que els mitjans hi anàvem i li feiem cas.

Les primeres Quely's cap a Xina.

Palma des de Sa Llonja

El terrat de Sa Llonja, just el dia que la reobrien.

Carlos Fuentes

Carlos Fuentes (1928-2012), escriptor mexicà autor de Gringo viejo entre d'altres. El dia que va rebre el premi Formetor.

Protesta a la cimentera de Lloseta

Sa cimentera de Lloseta i Gadma. Les protestes contra la cimentera per part d'un grup de veins de Binissalem va ser l'embrió de Gadma, un grup ecologista de la zona del Raiguer que ha lluitat arreu de la comarca. Tanmateix, la cimentera segueix allà.

La Simfònica i la Plataforma Crida

La legisatura 2011-2015 es va caracteritzar per la lluita de dos colectius contra les polítiques del govern del PP. Els mestres i els músics de la SImfònica. Tots dos es varen juntar a un concert a l'Auditòrium per fer sentir la seva veu.